Privacy policy

/Privacy policy
Privacy policy2018-09-20T17:06:58+00:00

Disclaimer

1. Medische informatie

Enig materiaal gepubliceerd op www.freedomofhealth.eu, zoals tekst, grafische afbeeldingen, afbeeldingen verkregen van de licentiegevers van freedomofhealth.eu en ander materiaal zijn uitsluitend voor informatiedoeleinden.

De inhoud is niet bedoeld als een vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. De informatie aangeboden op de website is algemeen van aard en is op geen enkele manier bedoeld als persoonlijk advies.

Als u denkt dat u een medisch noodgeval heeft, bel dan onmiddellijk uw arts of 112. Freedom of Health beveelt geen specifieke tests, artsen, producten, procedures, meningen of andere informatie aan die op de site worden vermeld.

 

  1. Inhoud en juistheid

De informatie op freedomofhealth.eu wordt geschreven door Bart Maes met veel enthousiasme en de grootste mogelijke zorgvuldigheid. Onjuistheden en onvolledigheden zijn echter niet uit te sluiten. Freedom of Health aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden, noch van mogelijk opgelopen directe of indirecte schade als gevolg van het bezoek aan deze website en/of het gebruik van de informatie op deze website, in welke vorm dan ook.

De informatie op de website wordt regelmatig aangevuld en/of aangepast. Freedom of Health behoudt zich het recht voor om eventuele wijzigingen met onmiddellijke ingang en zonder kennisgeving door te voeren.

Het is mogelijk dat Freedom of Health links opneemt naar andere internetsites die mogelijk interessant of informatief voor de bezoeker kunnen zijn. Dergelijke links zijn louter informatief. Freedom of Health is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de internetsite waarnaar wordt verwezen of het gebruik dat ervan kan worden gemaakt.

 

 

 

Privacybeleid

 

Ingangsdatum: 24/5/2018

 

Welkom bij Freedom of Health, een blog over gezondheid.

 

In ons privacybeleid wordt beschreven hoe wij en bedrijven waarmee we samen werken gegevens met betrekking tot onze website verzamelen, gebruiken, delen en beschermen. Ook geven we graag hier een duidelijk overzicht van welke keuzes jij hebt met betrekking tot het verzamelen en gebruiken van jouw gegevens.

 

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die gesteld worden door de privacywetgevingen (General Data Protection Regulation). Dat betekent onder andere dat:

  • Wij duidelijk vermelden welke persoonsgegevens wij verwerken en met welke doeleinden. Dit doen wij via dit privacybeleid;
  • Wij ons beperken met het verzamelen van persoonsgegevens tot alleen de gegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • Wij je altijd eerst vragen voor toestemming om je gegevens te verwerken wanneer dit vereist is;
  • Wij de nodige beveiligingsmaateregelen nemen om te zorgen dat je gegevens beschermd zijn. Dit eisen wij ook van derden waarmee we samen werken;
  • Wij je recht respecteren om je persoonsgegevens op jouw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

 

Freedom of Health respecteert de privacy van haar bezoekers en klanten en zorgt ervoor dat al jouw gegevens met uiterste zorg worden behandeld. Heb je na het lezen van dit privacybeleid nog vragen, dan kan je je vragen sturen naar info@freedomofhealth.eu

 

  1. Welke gegevens verzamelen we?

 

Freedom of Health verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

 

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

Gegevens die je zelf aan ons verstrekt:

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres

 

Gegevens die worden verzameld door cookies:

  • Geslacht
  • Leeftijdscategorie
  • IP-adres (geanonimiseerd)
  • Locatiegegevens
  • Internetbrowser en apparaat type

Niet al de bovenvermelde persoonsgegevens worden altijd verzameld. Dit is afhankelijk van welke dienst je gebruikt of voor inschrijft.

 

  1. Waarvoor gebruiken we je gegevens?

 

Freedom of Health verwerkt jouw persoonsgegevens om onze diensteverlening uit te kunnen voeren.

 

Freedom of Health zal gebruik maken van je persoonsgegevens, o.a. je naam en e-mailadres indien dit nodig is om jouw vragen te beantwoorden of om onze dienstverlening uit te kunnen voeren. Dit doen we om jou de allerbeste ervaring te bieden. Wij hebben alleen toegang tot deze gegevens wanneer je ons zelf contacteert per mail, contact formulier of op een gelijkaardige manier en deze bovenvermelde gegevens (naam & e-mailadres) doorgeeft aan ons.

 

Gegevens verzamelt door cookies worden gebruikt om deze website te optimaliseren voor onze bezoekers.

 

  1. Cookies of vergelijkbare technieken

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies.

 

3.1 Wat zijn cookies

 

Een cookie (of in meervoud cookies) is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan een website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. Cookies stellen ons in staat om anoniem informatie te verzamelen over het gebruik van onze diensten en deze te verbeteren en aan te passen aan de wensen van onze bezoekers.

 

3.2 De cookies die wij gebruiken

 

Freedom of Health maakt gebruik van technische en functionele cookies. Ook gebruiken we analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren.

 

Functionele en technische cookies:

Deze cookies zorgen ervoor dat onze website en diensten correct functioneren. Denk bijvoorbeeld aan taalvoorkeuren, winkelmanden, ect… Deze cookies worden niet gebruikt om een gebruiker te identificeren.

 

Analytische cookies:

Freedom of Healths maakt gebruik van Google Analytics om inzicht te krijgen in hoe onze bezoekers onze website gebruiken.

 

Google Analytics verzamelt informatie over, o.a., hoe onze website en diensten worden gebruikt, hoeveel tijd er op onze website of bepaalde pagina’s wordt doorgebracht en met welk type apparaat en browser de website bezocht wordt.

 

Analytics verzameld de volgende gegevens:

Doelgroep:

Demografie

Leeftijdscategorie
Geslacht

Interesses

Affiniteitscategorieën
Marktsegmenten

Geo

Taal
Locatie

Gedrag

Nieuwe/terugkerende bezoekers
Frequentie en geschiedenis
Betrokkenheid

Technologie

Browser en besturingssysteem
Netwerk

Mobiel

Apparaten

Benchmarking

Kanalen
Locatie
Apparaten

Gebruikersstroom

 

Acquisitie:

Alle verkeer

Kanalen

Boomdiagrammen
Bron/medium
Verwijzingen

AdWords

Campagnes

Boomdiagrammen

Sitelinks

Bodaanpassingen

Zoekwoorden

Zoekopdrachten

Uur van de dag

Uiteindelijke url’s

Shopping-campagnes

Search console

Bestemmingspagina’s
Landen

Apparaten

Zoekopdrachten

Sociaal

Netwerkverwijzingen
Bestemmingspagina’s

Conversies

Plug-ins

Gebruikersstroom

Gedrag

Gedragsstroom

Site-content

 

Wij hebben een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met onze data. Zo zorgen wij ervoor dat deze informatie beschermd blijft. Deze gegevens worden niet gekoppeld aan een natuurlijk persoon. Wij gebruiken Google Analytics met als doel de bezoeker de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

 

 

3.3 Hoe cookies uitschakelen

 

Als je niet wilt dat websites cookies op jouw computer kunnen opslaan, kan je ze uitschakelen via je browser. Houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze website niet meer optimaal werkt wanneer je cookies uitschakelt.

 

Cookies verwijderen in Microsoft Edge:

Klik op het Menu icoon (icoon met 3 lijntjes) rechts bovenin. Klik op het icoontje van het klokje, dit is het tabblad ‘Geschiedenis’. Klik op ‘Alle geschiedenis’ wissen. Nu kun je aangeven wat je precies wilt wissen. Vink in ieder geval ‘Cookies en opgeslagen websitegegevens’ aan en klik op ‘Wissen’. Onderaan kun je aangeven of je deze gegevens altijd wilt wissen bij het afsluiten van Microsoft Edge.

 

Cookies verwijderen in Chrome:

Klik op het icoontje met 3 lijntjes rechts bovenin. Klik op ‘Instellingen’ > ‘Geschiedenis’ > ‘Browsegegevens’ wissen. Zorg in ieder geval dat ‘Cookies en andere site- en plug-ingegevens verwijderen’ aangevinkt staat. Je kunt ook aangeven hoe oud de Cookies moeten zijn. Kies hier ‘Alles’.

 

Cookies verwijderen in Firefox:

Klik op het icoontje met 3 lijntjes rechts bovenin. Ga naar ‘Opties’ > ‘Privacy’. Klik op ‘Uw recente geschiedenis wissen’. Onder ‘Details’ kun je aangeven wat je precies wilt wissen. Vink in ieder geval ‘Cookies’ aan. Je kunt ook aangeven hoe oud de Cookies moeten zijn. Kies hier op ‘Alles’.

 

Cookies verwijderen in Safari:

Klik links bovenin de menubalk op ‘Safari’ > ‘Voorkeuren’. Kies bovenin het venster het tabblad ‘Privacy’. Klik vervolgens op ‘Verwijder alle Websitegegevens’.

 

Cookies verwijderen in Internet Explorer:

Klik op het icoontje van een tandwieltje rechts bovenin. Ga naar het menu ‘Beveiliging’ > ‘Verwijder browsegeschiedenis’. Nu kun je aangeven wat je precies wilt wissen. Vink in ieder geval ‘Cookies en website data’ aan. Klik onderaan het venster op ‘Verwijderen’.

 

  1. Hoe lang houden wij je gegevens bij?

 

De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard voor zo lang als nodig is om onze diensteverlening uit te kunnen voeren en 5 jaar voor statistieke doeleinden. Na deze periode worden de gegevens gewist, tenzij wij een wettelijke plicht hebben om de gegevens langer te bewaren (zoals de fiscale bewaarplicht van zeven jaar voor betaalgegevens).

 

  1. Het delen van je gegevens

 

5.1 Met wie delen we jouw gegevens?

 

Freedom of Health verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

 

Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij altijd een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Freedom of Health blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

 

5.2 Websites van derden

 

Wanneer er een derde, zoals een blog of nieuwswebsite, door middel van een link met onze website is verbonden is dit privacybeleid niet van toepassing. Freedom of Health kan niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare manier met je gegevens omgaan. Wij raden je aan het privacybeleid van deze websites te lezen voor je er gebruikt van maakt.

 

  1. Privacy van kinderen

 

Freedom of Health verzamelt niet bewust en heeft niet de intentie om gegevens van websitebezoekers die jonger dan 13 jaar zijn te verzamelen, tenzij ze toestemming hebben van een ouder of voogd. Als wij erachter komen dat we onopzettelijk persoonsgegevens hebben verzameld van een kind jonger dan 13 jaar zonder toestemming van een ouder of voogd, verwijderen wij die informatie zo snel mogelijk. Als jij ervan overtuigd bent dat wij zonder ouderlijke toestemming gegevens hebben van een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@freedomofhealth.eu.

 

Wij raden ouders aan betrokken te zijn bij de onlineactiviteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming.


  1. Jouw keuzes met betrekking tot je gegevens

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen.

 

7.1 Je gegevens bekijken en corrigeren

 

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens sturen naar info@freedomofhealth.eu. Daarnaast heb je het recht om je toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Freedom of Health en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou hebben in een computerbestand naar jou te sturen.

 

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer/Rijksregisternummer zwart. Dit is ter bescherming van je privacy.

 

Wanneer je een verzoek naar ons stuurt zullen wij jouw gegevens en/of toestemmingen zonder onredelijke vertraging doorsturen en/of aanpassen.

 

7.2 Je recht om ‘vergeten te worden’

 

We vergeten je niet graag, maar onder de Europese General Data Protection Regulation (GDPR) heeft iedereen recht om ‘vergeten te worden’. Dit wil zeggen dat je recht hebt om ons te vragen om al jouw gegevens te wissen (mits Freedom of Health geen andere bewaarplichten heeft zoals de fiscale bewaarplicht van zeven jaar voor betaalgegevens).

 

Indien je je gegevens wilt laten wissen uit al onze systemen, gelieve contact op te nemen met ons via info@freedomofhealth.eu.

 

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer/ Rijksregisternummer zwart. Dit is ter bescherming van je privacy.

 

Zodra wij deze informatie hebben zullen wij jouw gegevens zonder onredelijke vertraging verwijderen uit onze systemen.

 

7.3 Autoriteit Persoonsgegevens

 

Wij helpen je altijd graag verder indien je klachten hebt over hoe wij jouw persoonsgegevens verwerken. Graag willen wij je erop wijzen dat op grond van de privacywetging je ook het recht hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Privacy Commission. Meer info hierover vind je op

https://www.privacycommission.be/nl

 

  1. Geautomatiseerde besluitvorming

 

Freedom of Health neemt geen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen op basis van geautomatiseerde verwerkingssystemen. Hiermee bedoelen we dat er nooit een besluit wordt genomen door computerprogramma’s of –systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een Freedom of Health medewerker) tussen zit.

 

  1. Beveiliging

 

Freedom of Health neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice via info@freedomofhealth.eu

 

  1. Wijzigingen van dit privacybeleid

 

Freedom of Health behoudt het recht om dit privacybeleid periodiek aan te passen of bij te werken. Wij raden onze bezoekers aan om dit privacybeleid geregeld te raadplagen, zodat je op de hoogte bent van wijzigingen.

 

  1. Contact gegevens

 

Freedom of Health
Baillet Latourlei 97

B-2930 BRASSCHAAT

telefoon: +323 653 25 41

email: info@freedomofhealth.eu
https://www.freedomofhealth.eu

 

Freedom of Health is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

 

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 24/5/2018.